Založ si blog

Ako vlastniť know-how za milión eur

Minulý rok sme sa v našom družstve všetci členovia stali majiteľmi know-how na tvorbu pasívnych príjmov. Autor tohto jedinečného know-how vložil toto aktívum ocenené znalcom na hodnotu viac ako 1mil. EUR do majetku družstva. 

Možno si kladiete otázku, prečo je know-how tak oceňované a hodnotné.  V dnešných časoch už čoraz častejšie počúvame, že podnik, ktorý nemá nehmotný majetok nie je podnikateľsky perspektívny. Know-how (vedieť ako, vedieť ako na to) je považované hneď za výnosom z investovaného kapitálu za to najcennejšie, čo podnik vytvorí svojou činnosťou. Aj preto sme veľmi radi, že toto know-how máme v našom družstve a patrí všetkým jeho členom. Keďže členstvo v družstve je otvorené, bude patriť každému, kto sa stane členom. 

O čo ide v našom know-how? Ide o spôsob tvorby kapitálu, ktorý vzniká spoluprácou a ten sa investuje do moderných projektov (rozvoj spoluvlastnenej licencovanej platobnej inštitúcie a rozvoj projektu zameraného na vybudovanie siete nabíjacích staníc pre elektromobily). Okrem toho je v know-how zakomponovaný aj jedinečný dovolenkový program, ako nefinančný bonus pre členov družstva.

Ak chcete spoznať bližšie čomu sa v našom družstve venujeme, pozrite si najnovšie video z dielne našich poľských členov, ktorí touto formou predstavujú dianie v našom družstve. 

Po rozbehnutí spomínaných projektov nastane deľba zisku medzi členov družstva na základe spravodlivého vzorca, ktorý počas celej doby spolupráce člena s družstvom meria jeho aktivitu a následne bude doživotne dedične vypočítavať podiel na zisku, ktorý si družstvo vytvára z vybudovaných projektov

Takýto projekt vie byť účinne významnou alternatívou ku dôchodkovému systému, ktorý si vieme všetci členovia družstva vytvoriť vzájomnou spoluprácou. 

Aj keď je dané riešenie schopné generovať zisky iba pre obmedzený počet členov, v súčasnosti je  ešte otvorené pre limitujúci počet členov. Možno sa však ešte nájdu spoločnosti, ktoré sa rozhodnú na nákup licencie daného know-how a rozšíria tak rady spoločností, ktoré účinne vytvárajú riešenia pre alternatívy dôchodkového systému, ktorý v budúcnosti bude nutné riešiť, vzhľadom na nepriaznivé prognózy na možné dôchodky. Ak chcete vedieť čomu sa venujeme, spoznajte nás bližšie. 

Členovia Tradičného družstva

Tradičné družstvo – zrodilo sa a rastie v čase ekonomickej recesie

30.06.2022

Družstvá boli vo svojej podstate zakladané vždy z popudu potreby riešiť krízovú situáciu, v ktorej si jednotlivec sám ťažko poradil. Nebolo to inak ani v prípade vzniku nášho Tradičného družstva, ktoré vznikalo najmä z dôvodu narušenia kontinuity dlhoročného projektu, ktorého sa protiprávne zmocnila úzka skupina osôb. Ako to už býva v realite, spravodlivosť si [...]

Čelíme prudkému zdražovaniu dovoleniek. Spúšťame predaj Last Minute pobytov

23.06.2022

Medzi základné princípy družstevníctva patrí spolupráca, vzájomná pomoc a solidarita. V našom družstve ich vieme uplatniť aj v takej oblasti akou sú lacnejšie dovolenky. V dnešných časoch čelíme prudkej inflácii a zdražovaniu takmer všetkého. Národná banka Slovenska už oznámila, že s dvojcifernou infláciou môžeme počítať aj na budúci rok. Zvyšujúce ceny [...]

Poznáte výhody ekonomiky zdieľania? Spoznajte s nami “kooperatívne dovolenkovanie“

12.06.2022

Je zaujímavé, že keď sa veci pomenujú modernejším spôsobom, ľudia k nim majú väčšiu dôveru. Keď sa povie zdieľaná ekonomika (sharing economy), mnohí ľudia zbystria pozornosť a sú ochotní počúvať, lebo im to evokuje niečo nové, dobré a prospešné pre nich, kde dokážu ušetriť svoje peniaze. Jedno príslovie hovorí, že pre stromy nevidíme les, a tak aj my niekedy [...]

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát

18.04.2024 07:02

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 07:20

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Tradičné družstvo

Združujeme viac ako tisícku členov družstva zo Slovenska, Poľska a Českej republiky a ďalších štátov EU, záujemcov o projekt zameraný na tvorbu pasívnych príjmov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 28404x
Priemerná čítanosť článkov: 2185x

Autor blogu

Kategórie