Založ si blog

Tradičné družstvo – zrodilo sa a rastie v čase ekonomickej recesie

Družstvá boli vo svojej podstate zakladané vždy z popudu potreby riešiť krízovú situáciu, v ktorej si jednotlivec sám ťažko poradil. Nebolo to inak ani v prípade vzniku nášho Tradičného družstva, ktoré vznikalo najmä z dôvodu narušenia kontinuity dlhoročného projektu, ktorého sa protiprávne zmocnila úzka skupina osôb. Ako to už býva v realite, spravodlivosť si dávala načas, preto sme si pomohli sami a založili nové družstvo.

Presunuli sme aktivity a svoju energiu do nového družstva, a tak sa nám podarilo zachrániť jedinečný know-how a úspešne v ňom napredovať. Tradičné hodnoty družstevníctva boli inšpiráciu pre výber názvu pre naše nové družstvo, ktoré si ctí jeho snáď najväčšiu a najsilnejšiu vlastnosť, ktorou je vzájomná pomoc ľudí. Aj preto sme novovzniknuté družstvo nazvali Tradičným družstvom, lebo má záujem stavať na vzájomnej pomoci a zvyšovať tak svoj potenciál. Chceme udržať v podnikateľských trendoch túto úžasnú schopnosť budovať hodnotné a cenné projekty bez bankových úverov, ktoré v dnešnej turbulentnej dobe vysokej inflácie môžu zraziť na kolená nejeden projekt. 

Naše Tradičné družstvo vstúpilo do ťažkej doby “covidovej” kedy protipandemické opatrenia ničili jeden projekt za druhým a aby toho nebolo málo, vstúpila do toho aj vojna na Ukrajine a historicky najvyššia inflácia. Družstvo okrem plnenia svojho obchodného cieľa, zároveň bojovalo o naše pohľadávky, ktoré ostali zablokované v predošlom projekte, ktoré protizákonne ovládla skupina podvodníkov. Práve vďaka vzájomnej pomoci sme si v družstve rozdelili svoje úlohy a efektívne sme začali napredovať v každom smere. 

Dnešná situácia je taká, že družstvo vyhráva všetky súdne spory s podvodníkmi, ktorí sa ilegálne zmocnili projektu, ktorí im nepatrí. Hlavne sa však po prvom úplnom účtovnom roku dostalo do zisku, radikálne zvýšilo základne imanie na hodnotu 1 mil.€ a vlastné imanie na 2,3 mil.€. Rozvíjať sa začalo aj v oblasti hmotného majetku, kde rekonštruuje Hotel Raj v Slovenskom raji a je súčasťou celosvetového dovolenkového programu 7ACROSS.

Máme ambície rozbehnúť aj spoluvlastnenú platobnú inštitúciu (licencovanú v ČR od ČNB) a tiež chceme zaujať svoje miesto na trhu s nabíjacími stanicami pre elektromobily. Viac o fin.ukazovateľoch Tradičného družstva – https://finstat.sk/52945715

Tradičné družstvo je živý dôkaz, že vzájomná pomoc ľudí a tradičné hodnoty zdravého družstevníctva v dnešnej dobe hospodárskej recesie majú svoje miesto. 

Členovia Tradičného družstva

Čelíme prudkému zdražovaniu dovoleniek. Spúšťame predaj Last Minute pobytov

23.06.2022

Medzi základné princípy družstevníctva patrí spolupráca, vzájomná pomoc a solidarita. V našom družstve ich vieme uplatniť aj v takej oblasti akou sú lacnejšie dovolenky. V dnešných časoch čelíme prudkej inflácii a zdražovaniu takmer všetkého. Národná banka Slovenska už oznámila, že s dvojcifernou infláciou môžeme počítať aj na budúci rok. Zvyšujúce ceny [...]

Poznáte výhody ekonomiky zdieľania? Spoznajte s nami “kooperatívne dovolenkovanie“

12.06.2022

Je zaujímavé, že keď sa veci pomenujú modernejším spôsobom, ľudia k nim majú väčšiu dôveru. Keď sa povie zdieľaná ekonomika (sharing economy), mnohí ľudia zbystria pozornosť a sú ochotní počúvať, lebo im to evokuje niečo nové, dobré a prospešné pre nich, kde dokážu ušetriť svoje peniaze. Jedno príslovie hovorí, že pre stromy nevidíme les, a tak aj my niekedy [...]

Družstvá ako štíty proti chorobám ekonomiky a Covid-19.

04.06.2022

Vedeli ste, že aj družstvá majú svoj medzinárodný deň? Medzinárodný deň družstiev (MDD) vyhlásilo Valné zhromaždenie OSN 16.decembra 1992 a slávi sa prvú júlovú sobotu. Tento rok pripadá na 2.júla. Ústrednú tému tohtoročného MDD vyjadruje slogan: “Družstvá budujú lepší svet.” Či tomu veríte alebo nie, družstvá skutočne budujú lepší svet. Sú [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Tradičné družstvo

Združujeme viac ako tisícku členov družstva zo Slovenska, Poľska a Českej republiky a ďalších štátov EU, záujemcov o projekt zameraný na tvorbu pasívnych príjmov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 27577x
Priemerná čítanosť článkov: 2121x

Autor blogu

Kategórie