Založ si blog

Tradičné družstvo – zrodilo sa a rastie v čase ekonomickej recesie

Družstvá boli vo svojej podstate zakladané vždy z popudu potreby riešiť krízovú situáciu, v ktorej si jednotlivec sám ťažko poradil. Nebolo to inak ani v prípade vzniku nášho Tradičného družstva, ktoré vznikalo najmä z dôvodu narušenia kontinuity dlhoročného projektu, ktorého sa protiprávne zmocnila úzka skupina osôb. Ako to už býva v realite, spravodlivosť si dávala načas, preto sme si pomohli sami a založili nové družstvo.

Presunuli sme aktivity a svoju energiu do nového družstva, a tak sa nám podarilo zachrániť jedinečný know-how a úspešne v ňom napredovať. Tradičné hodnoty družstevníctva boli inšpiráciu pre výber názvu pre naše nové družstvo, ktoré si ctí jeho snáď najväčšiu a najsilnejšiu vlastnosť, ktorou je vzájomná pomoc ľudí. Aj preto sme novovzniknuté družstvo nazvali Tradičným družstvom, lebo má záujem stavať na vzájomnej pomoci a zvyšovať tak svoj potenciál. Chceme udržať v podnikateľských trendoch túto úžasnú schopnosť budovať hodnotné a cenné projekty bez bankových úverov, ktoré v dnešnej turbulentnej dobe vysokej inflácie môžu zraziť na kolená nejeden projekt. 

Naše Tradičné družstvo vstúpilo do ťažkej doby “covidovej” kedy protipandemické opatrenia ničili jeden projekt za druhým a aby toho nebolo málo, vstúpila do toho aj vojna na Ukrajine a historicky najvyššia inflácia. Družstvo okrem plnenia svojho obchodného cieľa, zároveň bojovalo o naše pohľadávky, ktoré ostali zablokované v predošlom projekte, ktoré protizákonne ovládla skupina podvodníkov. Práve vďaka vzájomnej pomoci sme si v družstve rozdelili svoje úlohy a efektívne sme začali napredovať v každom smere. 

Dnešná situácia je taká, že družstvo vyhráva všetky súdne spory s podvodníkmi, ktorí sa ilegálne zmocnili projektu, ktorí im nepatrí. Hlavne sa však po prvom úplnom účtovnom roku dostalo do zisku, radikálne zvýšilo základne imanie na hodnotu 1 mil.€ a vlastné imanie na 2,3 mil.€. Rozvíjať sa začalo aj v oblasti hmotného majetku, kde rekonštruuje Hotel Raj v Slovenskom raji a je súčasťou celosvetového dovolenkového programu 7ACROSS.

Máme ambície rozbehnúť aj spoluvlastnenú platobnú inštitúciu (licencovanú v ČR od ČNB) a tiež chceme zaujať svoje miesto na trhu s nabíjacími stanicami pre elektromobily. Viac o fin.ukazovateľoch Tradičného družstva – https://finstat.sk/52945715

Tradičné družstvo je živý dôkaz, že vzájomná pomoc ľudí a tradičné hodnoty zdravého družstevníctva v dnešnej dobe hospodárskej recesie majú svoje miesto. 

Členovia Tradičného družstva

Čelíme prudkému zdražovaniu dovoleniek. Spúšťame predaj Last Minute pobytov

23.06.2022

Medzi základné princípy družstevníctva patrí spolupráca, vzájomná pomoc a solidarita. V našom družstve ich vieme uplatniť aj v takej oblasti akou sú lacnejšie dovolenky. V dnešných časoch čelíme prudkej inflácii a zdražovaniu takmer všetkého. Národná banka Slovenska už oznámila, že s dvojcifernou infláciou môžeme počítať aj na budúci rok. Zvyšujúce ceny [...]

Poznáte výhody ekonomiky zdieľania? Spoznajte s nami “kooperatívne dovolenkovanie“

12.06.2022

Je zaujímavé, že keď sa veci pomenujú modernejším spôsobom, ľudia k nim majú väčšiu dôveru. Keď sa povie zdieľaná ekonomika (sharing economy), mnohí ľudia zbystria pozornosť a sú ochotní počúvať, lebo im to evokuje niečo nové, dobré a prospešné pre nich, kde dokážu ušetriť svoje peniaze. Jedno príslovie hovorí, že pre stromy nevidíme les, a tak aj my niekedy [...]

Družstvá ako štíty proti chorobám ekonomiky a Covid-19.

04.06.2022

Vedeli ste, že aj družstvá majú svoj medzinárodný deň? Medzinárodný deň družstiev (MDD) vyhlásilo Valné zhromaždenie OSN 16.decembra 1992 a slávi sa prvú júlovú sobotu. Tento rok pripadá na 2.júla. Ústrednú tému tohtoročného MDD vyjadruje slogan: “Družstvá budujú lepší svet.” Či tomu veríte alebo nie, družstvá skutočne budujú lepší svet. Sú [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Tradičné družstvo

Združujeme viac ako tisícku členov družstva zo Slovenska, Poľska a Českej republiky a ďalších štátov EU, záujemcov o projekt zameraný na tvorbu pasívnych príjmov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 28725x
Priemerná čítanosť článkov: 2210x

Autor blogu

Kategórie