Založ si blog

Modernizujeme “zabudnutý” hotel v Slovenskom raji, ušetrili sme desiatky tisíc EUR

Vzájomná pomoc a spolupráca nie sú u nás len prázdne slová. Je to základný princíp, bez ktorého by družstvo nebolo družstvom. 

Pred rokom sme sa v našom družstve rozhodli zmodernizovať starší hotel v Slovenskom raji, ktorý lokálni obyvatelia poznajú ako Hotel Raj.  Počas rekonštrukcie exteriéru sme vyzvali všetkých členov, aby kto môže, nech príde pomôcť. Samozrejme, že odborné práce sa vykonávali dodávateľsky cez stavebné firmy, ale všetky pomocné práce sme si vykonávali družstevníci sami. Tak ako si za čias minulých družstevníci pomáhali, tak aj my, členovia Tradičného družstva s rešpektom k týmto morálnym hodnotám aj dnes budujeme vlastný majetok. Tento spôsob spolupráce nám nielenže šetrí značné náklady na rekonštrukciu a tým zlepšuje ekonomiku tejto investície, ale aj samotná práca nás spája do skvelého tímu. Pri práci sa sceľuje kolektív, kto môže, ten priloží ruku k dielu a kto nemôže, prispieva inou aktivitou v rámci družstva, či navýšením svojho vkladu. Manuálnej práce sa chopí aj predseda a ďalší členovia predstavenstva, pomáhajú predovšetkým členovia z blízkeho okolia, ale pricestovali aj členovia z Českej republiky (Moravy). 

Rekonštrukcia exteriéru hotela si doteraz vyžiadala asi 5000 hodín a z toho asi 1000 hodín odpracovali členovia. Rekonštrukcia interiéru prebieha v súčasnosti a v ďalšom zveľaďovaní hotela sa bude pokračovať aj pri rozširovaní služieb wellness. Po rekonštrukcii tento hotel bude bezpochyby jedným z najkrajších hotelov v danej lokalite, čím sa zvýši aj úroveň poskytovaných služieb v tomto prekrásnom prostredí Národého parku Slovenský raj. Sme radi, že aj v dnešnej dobe “moderného kapitalizmu” sa nájdu ľudia, ktorí vedia podporiť rozvoj aktív aj vlastnými rukami. Veríme, že takto vybudované hodnoty budú mať pre nás členov väčší význam a viac si ich budeme vážiť. Veď všetko čo budujeme, tvoríme aj pre svojich potomkov, keďže hotel je súčasťou jedinečného dovolenkového programu, kde môžeme tráviť dovolenky a zamieňať si ich s ďalšími zmluvnými destináciami po celom svete (asi 2700 destinácii).

Preto je členstvo v družstve atraktívne pre mnohých ľudí, ktorým sa vzájomná pomoc a spoločné budovanie aktív javí ako racionálny a logický spôsob, ako si tvoriť pasívne príjmy a výhody pri dovolenkovaní. Ak chcete vedieť čomu sa venujeme, spoznajte nás bližšie napríklad vo videu TU. Môžete si prečítať aj ďalšie naše blogy, v ktorých sa venujeme družstevníctvu a družstvám.

Členovia Tradičného družstva 

Tradičné družstvo – zrodilo sa a rastie v čase ekonomickej recesie

30.06.2022

Družstvá boli vo svojej podstate zakladané vždy z popudu potreby riešiť krízovú situáciu, v ktorej si jednotlivec sám ťažko poradil. Nebolo to inak ani v prípade vzniku nášho Tradičného družstva, ktoré vznikalo najmä z dôvodu narušenia kontinuity dlhoročného projektu, ktorého sa protiprávne zmocnila úzka skupina osôb. Ako to už býva v realite, spravodlivosť si [...]

Čelíme prudkému zdražovaniu dovoleniek. Spúšťame predaj Last Minute pobytov

23.06.2022

Medzi základné princípy družstevníctva patrí spolupráca, vzájomná pomoc a solidarita. V našom družstve ich vieme uplatniť aj v takej oblasti akou sú lacnejšie dovolenky. V dnešných časoch čelíme prudkej inflácii a zdražovaniu takmer všetkého. Národná banka Slovenska už oznámila, že s dvojcifernou infláciou môžeme počítať aj na budúci rok. Zvyšujúce ceny [...]

Poznáte výhody ekonomiky zdieľania? Spoznajte s nami “kooperatívne dovolenkovanie“

12.06.2022

Je zaujímavé, že keď sa veci pomenujú modernejším spôsobom, ľudia k nim majú väčšiu dôveru. Keď sa povie zdieľaná ekonomika (sharing economy), mnohí ľudia zbystria pozornosť a sú ochotní počúvať, lebo im to evokuje niečo nové, dobré a prospešné pre nich, kde dokážu ušetriť svoje peniaze. Jedno príslovie hovorí, že pre stromy nevidíme les, a tak aj my niekedy [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Tradičné družstvo

Združujeme viac ako tisícku členov družstva zo Slovenska, Poľska a Českej republiky a ďalších štátov EU, záujemcov o projekt zameraný na tvorbu pasívnych príjmov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 27586x
Priemerná čítanosť článkov: 2122x

Autor blogu

Kategórie